logo Erfgoedbank Brussel

Erfgoedbank Stad Brussel

Welkom!

De Erfgoedbank Brussel verzamelt privécollecties, archieven van verenigingen, films, voorwerpen en andere materiaalsoorten over de geschiedenis en het geheugen van de Stad Brussel.

Hierbij zijn de inwoners en ex-bewoners uiteraard van cruciaal belang. Daarom doen wij graag een warme oproep! Wil jij meewerken aan de verdere uitbouw van de Erfgoedbank Brussel? Heb je interessant materiaal dat een plekje verdient op de Erfgoedbank? Of wil je meewerken als vrijwilliger? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Vier vrijwilligerswerkingen

Binnen Stad Brussel zijn vier vrijwilligerswerkingen actief: in Haren, Laken, Neder-Over-Heembeek (Neder-Over-Heembeek en de Mutsaardwijk) en Brussel (Vijfhoek (stadscentrum), de Noordwijk, het zuidelijk deel Louiza-Roosevelt, en de Europese Wijk). Iedere werking heeft een eigen infopagina en digitale collectie

Erfgoedbank Brussel

Erfgoedbank Laken

Erfgoedbank Haren

Erfgoedbank Heembeek-Mutsaard

Je kan alle collecties van deze vier werkingen samen bekijken via www.erfgoedbankbrussel.be/collectiebrussel


Samenwerking
 

De Erfgoedbank in Stad Brussel is een samenwerking tussen de Erfgoedcel Brussel van de VGC, de Stad Brussel, de gemeenschapscentra, bibliotheken, het Brussels Ouderenplatform, lokale dienstencentra en vele anderen.

Ook het Archief van de Stad Brussel is partner van het project.


Contact

Voor algemene vragen in verband met de Erfgoedbank in Stad Brussel kan je terecht bij de cultuurbeleidscoördinator van de Stad Brussel:

Marc Boutsen
Dienst Cultuur - Nederlandstalige Aangelegenheden
Sint-Katelijnestraat 11, 1000 Brussel 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
T +32 (0)2 279 64 49

Indien je specifieke vragen hebt over een van de vier vrijwilligerswerkingen of deelcollecties, richt je dan tot de contactpersoon die vermeld staat op de desbetreffende infopagina's (zie hierboven voor de links). Ook indien je graag wil meewerken als vrijwilliger, of als je zelf erfgoed ter beschikking wil stellen voor op de Erfgoedbank, dan neem je best contact op met de lokale werkingen.

Erfgoedbank Brussel maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae